Yippee!!!

Tänk! Nu tycks det som om matte och husse har hittat den rätte för mig :-)
Det var tydligen en helt fantastiskt fin och sällskaplig ung kattherre de mötte i fredags - och hans matte var glad och positivt inställd till en eventuell parning med mig, Sinja. Inga hinder kan man tycka - och jag som löper som ... ja, jag vet inte vad! Min matte kan i alla fall knappt sova för att jag bräker och ylar hela nätterna...
Men då hampar det sig så olämpligt att paret med katten (katterna, förresten, då den unga kattens kastrerade fader bor i samma familj) skall flytta. Och det gör de idag. Men den som väntar på något gott väntar inte för länge - nu väntar jag bara på att min tilltänkte bor in sig snabbt som ögat i nya lägenheten så att jag får komma dit och träffa honom...!
Matte och husse är litet oroliga för att jag ska hinna sluta löpa igen, men jag ska nog visa dem vad jag går för :-)

S*Molotov´s Dean Martin heter den vackre katten, förresten, men kallas Lancelot. Jag har länkat här bredvid till hans uppfödares hemsida.
S*Acromedors är ju mitt stamnamn - därför har jag länkat till deras hemsida också!
Själva har vi tyvärr ingen egen hemsida ännu för S*Blå vattnets. Men det finns planer...

Jag återkommer
/Sinja

Nitlott :-(

Nä, det bidde ingen Kungsholmskatt för mig denna gång. Som jag förstår på matte så var det bäst så, trots att kattpojken var väldigt sällskaplig och hyfsat vacker. Men mattar och hussar för både hona och hane måste ju ha ungefär samma inställning till det hela - annars blir det inte så kul för någon. Men ... mister du en står dig tusen åter! 

Och tänk, det viskas om att matte och husse ska titta på en liten bror till den katten redan nu på fredag. Vilken tur då, att jag precis börjat smålöpa litet så där lagom igen :-)   Jag är nästan redo!

Nu måste matte sova & då får jag inte låna datorn längre.
Natti!

/Sinja

I morgon kan bli en stor dag...

I morgon ska nämligen Matte, Husse, Lillmatte & Lillhusse titta på en Russian Blue-pojke som kan tänkas bli min moatjé inom kort!

Redan i somras började Matte leta kattpojkar till mig. Min ras är tämligen liten, så det är viktigt att hitta den rätte så inte vår vackra & sympatiska ras blir illa avlad. Men ack så svårt det var - den ena efter den andre av Stockholmstraktens rysspojkar ströks från listan. Varför det? Jo, det var som om en kastreringsvåg gått genom stan för just de hannar som är minst nära i släkt med mig...

Till slut hittades en ståtlig kattherre ända bort i Örebro och planer smiddes för att åka dit med mig. Men jag ska säga er, att då hade jag väntat så länge så just då hade jag faktiskt ingen lust att vara löpsk och hålla på och yla och kråma mig. Jag ville bara kura i höstmörkret och tänka på mig själv.

Det var kanske dumt av mig? Ägarna till Örebro-katten hann nämligen kastrera honom innan jag kom till skott, så att säga. Sedan kom bygget av en vägg därhemma, jul & julgran & julklappssnören och annat skoj och Matte & Husse hade annat att tänka på. Så härom veckan tyckte jag att jag skulle påminna dem om de forna avelsplanerna så jag satte igång att yla så där som bara löpska kattor kan :-)  Bara för att ge en liten hint, ni vet...

Ha, ha! Mitt i prick! Matte letar katthannar som aldrig förr! Nu har det vuxit upp nya fräscha okastrerade Russian Blue-hannar! Och tänka sig - en av dem bor bara ett par öar bort. På Kungsholmen! Vi bor på Stora Essingen - det är nästan så att jag kan springa dit själv, om jag finge...  Han är bara 9 månader, men hormonstinn så han nästan sprängs enligt hans matte! Det låter ju trevligt ;-)

Håll tummarna i morgon för att han får godkänt av mina kräsna utsända! Själv får jag inte var med och välja :-(  

/Sinja

S* Acromedors Alexandra - Sinja Vodka - Blå Vattnet

Hej!
Jag är katt. Min matte tror att jag ska skriva en egen blogg - men om hon nu är så dum att hon tror att en katt kan skriva så får hon faktiskt hjälpa till litet själv också!

Jag heter Sinja. Eller egentligen heter jag Sinja Vodka, men det är det aldrig någon som orkar säga. Eller ännu  mer egentligen heter jag S*Acromedors Alexandra, men min nya familj ville ge mig ett annat namn när jag lämnade min uppfödare. Inte mycket man hade att säga till om där inte...

Men jag tycker så mycket om mitt namn Sinja!
Sinja är ryska och är en kortform för "blå femininum singularis". Det är jag i ett nötskal :-)
Jag är nämligen en blåskimrande Russian Blue, flicka är jag också minsann och fler än en är jag inte heller - än så länge...

Vodka betyder vatten (eg. "litet vatten"). Man kan alltså översätta mitt namn med Blå Vattnet. Min matte har tänkt att jag ska bli stammoder i hennes kommande kattuppfödning. Därför har vi redan nu ett stamnamn som lyder S* Blå vattnets. Matte letar sedan länge efter den rätte för mig - och jag kan bara längta och trängta...!

I morgon fyller jag 2 år och 1 månad! På min 1-årsdag fick jag pannkakstårta, precis som Pettsons katt Findus alltid får på sina födelsedagar, men på 2-årsdagen hade inte matte tid... SKAM på torra land, säger jag! Fast jag tycker ju inte om pannkakstårta ;-)   Min låtsasbror och mentor Pilsner slickade litet på den, men jag tror inte han åt upp den heller... Lillhusse & lillmatte, däremot, skulle nog vilja att vi fyllde år litet oftare så det blev fler pannkakstårtor som katterna ratar!

Det är så mycket jag vill berätta - och jag vet inte var jag ska börja...
Om mina människor, om mina katter, om mina intressen eller om hur det är att vara ung katt idag ...

Här är i alla fall en bild på Pilsner och mig:

Pilsner & jag

Jag återkommer!
/Sinja

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!