Färska bilder på killarna

God kväll kära vänner!
Denna helg har mina killar haft sin första kattvakt! Pilsner, jag själv, lillmatte och lillhusse var också hemma men stora husse och matte var bortresta på varsitt körinternat. Husses mamma var så vänlig och tog hand om barn och oss katter och sov över hos oss. Mina ungar tyckte förstås att det var jättespännande och tillbringade en stor del av natten i "farmors" säng - och då kan jag tillägga att ungarna inte sov i sängen utan levde rövare som aldrig förr. Farmor lär ha klagat på dålig sömn den gångna natten...

Matte har äntligen tagit litet färska bilder på småglina. Inte minst för att kunna göra fina annonser om "Kattungar till salu". Det har faktiskt givit resultat! Flera presumtiva köpare har hört av sig och t.o.m. varit och hälsat på oss. De jag mött verkar vara sympatiska och förnuftiga människor, så för min del får de gärna ta hand om någon av ungarna. Jag litar också på min mattes goda omdöme på den punkten! Vad annat kan jag göra...?

Först en bild från sjätte veckan:

Alla premiäräter

Här premiäräts det annan mat än min mjölk. Matte har kokat havregrynsgröt och blandat den med kattmjölkpulver och tonfisk. Mums! Tyckte ungarna och jag med - jag åt upp allt som blev kvar!

49869-23

Sedan ett par veckor rör sig ungarna helt fritt i lägenheten. Det föll sig naturligt då de till slut självmant tog sig över lådan som stod i dörröppningen mellan "kattrummet" och sovrummet... Då ansåg matte dem mogna att vidga sina vyer på heltid. Nu ligger de som sju streck längs parketten och sladdar hej vilt i kurvan från vardagsrummet in i matrummet!


I klättringstagen

Det är mycket som ska hinnas utforskas och upptäckas. Ungarna har verkligen tagit lägenheten i besittning bit för bit. Närmast efter husses och mattes sovrum kom barnens rum. Här på kanten av lillmattes säng - den säng där de en gång såg dagens ljus!


49869-20

I barnens rum finns förstås också de roligaste leksakerna! Väldigt mycket att klättra på och bita i - och ställen att gömma sig på, till mattes förtret...


Ensam på mattan

På väg mot nya djärva mål...!


Solkatt

Solkatt! Skönt att vila sig i höstsolen - men svårt att riktigt slappna av när man gäckas av mattes skugga...


Högt flygande planer

Här har en liten grabb vågat sig ända in i matrummet och blir uppfångad och upplyft av husses vänliga hand. Då kan även en 9 veckor gammal kattunge känna sig trygg!

Nu har ungarna gått hela sin upptäcktsfärd till andra änden av lägenheten. Där finns arbetsrummet som numera är deras favorittillhåll. Husse har tagit fina bilder på när de ligger i gästsängssoffan - men tyvärr har inte matte de bilderna tillgängliga just nu. Ni får hålla till godo med bilderna ovan så länge!

Många hälsningar
Sinja & sju killar

Etthundratjugosex vassa klor...

God afton, kära läsare!
Livet som 7-barnmor skrider fram som i ett myller av ungar, torrfodersmulor, kattsandsmulor, pyttesmå kiss- och bajskluttar - och om ni frågar människorna i vår familj: ett myller av vassa kattungeklor :-)  Etthundratjugosex stycken för att vara exakt - och då har jag inte räknat mina och Pilsners trettiosex klor!

Jeansklädda ben och fleecetröjeklädda ryggar är mäkta populärt hos mina pojkar. Nej, de klär sig inte i detta men de klättrar mycket gärna på dylika! Inför lillmatte och lillhusse har de faktiskt ett slags inbyggd respekt och tar det litet lugnt, men när stora matte eller husse vill ha en mysstund med ungarna och ungarna är mer inställda på bus än mys... då slår människorna de bästa klätterträd!!! Matte tjatar om att de måste uppfostras till att INTE klättra på människoben, men TROR hon att sju stycken sju veckor unga kattpojkar lyssnar på ett litet "nej, inte klättra på benen...". Det gör det hela bara ännu roligare för en katt som just lärt sig ta riktigt stora språng och försöker träna höjdhoppning och landa så högt upp mot mattes eller husses knän som möjligt.

Det ryktas att matte har köpt ett gigantiskt klösträd på tradera!!! Ett träd som går från golv till tak med en massa krypin och hyllor att klättra, klösa och busa på! Det ser jag verkligen fram emot - och jag kan garantera att småglina kommer att uppskatta detta till fullo också :-)

Visserligen blir jag litet trött ibland på att hela tiden ha ansvaret för så många små, men på det stora hela njuter jag i full drag! I synnerhet måste jag njuta ordentligt nu, för jag har förstått att detta tillstånd inte är för evigt. Nu och då kommer det nämligen folk hit och tittar på mina ungar och dessa folk funderar på att köpa med sig någon av ungarna hem!!! Det är förvisso fantastiskt glädjande att de är så förtjusta i de små, men jag hade nog inte riktigt greppat att de kommer att flytta hemifrån så småningom. Nu har jag förstått att det bara är fem veckor kvar tills de är flyttfärdiga. Matte är litet orolig, för hon har ännu inte köpare till alla ungarna. Jag förstår inte varför hon är orolig. Är det någon skillnad mellan att ha två katter och att ha fem elelr sex katter??? Vi är väl aldrig till besvär??? Eller kostar pengar??? Eller behöver kattvakt??? Eller missar toalådan??? Eller vässar klor på "fel" ställe??? Eller framkallar allergier hos mattes och husses gäster???

Vi är ju helt enkelt mattes, husses, lillmattes & lillhusses bästa vänner och alldeles, alldeles oumbärliga för deras existens!

God sömn!
/Sinja & mina sju nattsuddande ungdomar

PS. Matte hälsar att hon ständigt har dåligt samvete för att hon inte lyckas ta några bra bilder på de små och lägga ut på min blogg. Hon bara sliter med sitt blivande kafé och våndas över att hon inte hittar någon snickare som kan bygga ett golv på nolltid. Är det någon som har något tips på snickare så kan jag framföra det till henne?!